Varmt och skönt hemma

När det är som kallast ute så är det gott ha det varmt och skönt hemma, att kura ner sig i soffan med en god bok och en filt och bara njuta av tillvaron en stund. Värme är viktigt får de flesta av oss och ingen vill bo i en kall fastighet. Uppvärmningen av våra bostäder kan se ut på lite olika sätt. En del eldar med pellets, andra använder sig av centralvärme från kommunen eller annat bolag som levererar värme till huset.

Oavsett vad, så är det skönt då värmen fungerar och att man har det varmt och gott hemma. För att komplettera andra uppvärmningsmetoder så kan man installera en braskamin hemma. Det behöver inte vara allt för krångligt att göra detta själv, men att anlita någon som kan det kan vara bästa lösningen. Då blir allt rätt från början. Det absolut första du ska göra innan du börjar med installationen av braskaminen är att ansöka om bygglov, detta ansöker du hos din kommun.

Braskamin

Är du en händig människa så kan du göra en del förarbeten som underlättar för hantverkaren när denne kommer för själva installationen av braskaminen. Ta reda på så mycket som möjligt hur det ska vara för att det ska bli så smidigt som möjligt att montera och installera kaminen på den plats den ska vara. Efter installation så är det viktigt att du får en besiktning av en skorstensfejare, detta för att kamin och skorsten ska testas så att rökgaser läcker ut. Anläggningen måste besiktigas så att du får elda i den.