Unika detaljer

Inredning är ett substitut som kan ha flera olika utföranden och stilar beroende på hur man väljer att inreda och använda de olika inredningsdetaljerna. Något som vuxit och blivit stort det senaste året är att använda sig av citat och ord för att göra sin inredning mer personlig och unik.

Tavlor

Det vanligaste sättet att använda sig av citat är att köpa en färdig tavla med ett citat man gillar. I dag finns citat inom olika områden så som ” Family makes a house a home” eller ”All you need is love”. Det finns idag tavlor i olika stilar och färger för att passa in i olika hem och olika miljöer.

Bokstäver

Känner man att en tavla är för stor eller inte passar in i det rum du vill förvandla kan bokstäver vara ett bra sätt att använda sig av. Du kan idag köpa många olika bokstäver i bland annat plåt och trä, i många olika storlekar och ”bygga” dina egna ord och citat. Kanske du vill ha dina barn namn på väggen i sovrummet, eller ordet ”kök” på väggen ovanför diskbänken. I och med att du kan välja vilka ord du vill ”bygga” kan du göra helt unika kombinationer och ord, vilket skapar en spänning och dynamik i hemmet. Här är ett exempel på hur du kan skapa ett ord med bokstäver.

Fototapet

Vill man ta ord och citat trenden ett steg längre finns det idag färdiga fototapeter att köpa med tryckta citat. Det är väldigt effektfullt att inreda ett rum med neutrala väggar i exempelvis vitt och välja ut en vägg att ha som fondvägg för en fototapet. Du skapar då en helt annan känsla i rummet och du visar verkligen att din inredning är unik. Här är ett exempel på en cool fototapet som ser ut som du hängt upp ett tavelkollage på väggen. Riktigt snyggt.

En bra sida att besöka för att hitta inspiration och tips på hur man kan inreda med ord och citat är Style Room, där finns flera tusentals biler och album att kolla runt i. Sök på ”väggord” eller ”bokstäver” och se vilka bilder du får fram.