Tips på olika inredningsstilar

Vill du ha en stilmässig förändring i ditt hem, men kan inte riktigt sätta fingret på exakt hur du vill ha det? Många vet oftast vad de tycker är snyggt och inte, men har desto svårare att faktiskt föra över tankarna till något konkret – vad passar till vad, och vilka stilar finns det egentligen? Nedan har vi samlat en del olika inredningsstilar för dig att inspireras av, som är både populära, trendiga och lätta att ta till sig.

inredning

  • New England-stil. Att inreda enligt New England stil har blivit mycket trendigt de senaste åren, och är en stil som aldrig riktigt går ur tiden. Tack vare de enkla, ljusa färgerna och de klassiska mönstren är det ingen svår stil att inreda med och det passar minst lika bra i den lantliga villan som den mindre storstadslägenheten. I New England-stil är det ofta vitt som utgör basen, med marinblått och rött som accentfärger. Låt dig inspireras av havet, sommaren och saltdoften och släpp in det i ditt hem.
  • Minimalistisk inredning. Perfekt för dig som föredrar ett organiserat och städat hem! Ett minimalistiskt inrett hem innebär att de inredningsdetaljer som finns hamnar i större fokus vilket ger dig utrymme att ta ut svängarna sett till design. Tänk less is more och inred med få färger – stilrent och avskalat. Det ger känslan av ett välstädat och elegant hem.
  • Att inreda i lantlig, romantisk stil är också en inredningsstil som fungerar i de allra flesta hem, och stilen blir heller aldrig någonsin omodern. Typiskt för den lantliga stilen är det rustika träet, som gärna får vara vitmålat, och naturliga material såsom linne, bomull och keramik. När det kommer till mönster är blommigt och kryssmönster perfekt. Satsa gärna på textil i säckväv och färska blommor för att anamma stilen även i doftväg.