Tapetseringstips

När det kommer till renovering och inredning är tapeterna ofta en väldigt stor det av helheten. Alla bostadsägare har nog någon gång tittat på väggarna och känt att man verkligen borde byta ut de där gamla tapeterna. Innan man dock kommer till skott kan det vara bra att veta ett eller annat om detta.

Ett misstag som väldigt många gör är att ta för givet att man måste ta bort de gamla tapeterna innan man sätter dit nya. Detta är faktiskt inte fallet, man behöver egentligen bara göra detta när den gamla tapeten sitter löst, detta tar man lätt reda på bara genom att dra handen över tapeten och känna om det finns något luft bakom den.

7912313-closeup-of-male-hands-smearing-wallpaper-with-glue

Man kan påbörja tapetseringen så länge man har en slät yta att arbeta på. Detta kan kräva en del slipning, måste man det ska man även se till att borsta av väggen så att den är fri från damm innan man sätter upp något på den.

En tumregel man har när man tapetserar är att börja från ett fönster när rummet har ett. På så sätt kommer man att kunna dölja skarvarna på ett mycket bättre sätt. Har man möjligheten kan det även vara bra att ta bort både lister och socklar innan man påbörjar arbetet, detta hjälper också till att undvika fula skarvar.

För den oerfarne är det oftast bäst att ta hjälp av någon mer erfaren, vare sig detta är en vän, släkting eller någon som faktiskt arbetar med tapeter och målning. Det vara skillnaden mellan att få en vacker och jämn tapet med en enda röra.