Snygga till huset på utsidan

Börjar din fasad se lite sliten ut? Ger huset ett trist och något ovårdat intryck? Utsidans skick påverkar det första intrycket av din bostad väldigt mycket. Det finns dock en hel del man kan göra för att fräscha upp utsidan på sitt hus. Några få enkla åtgärder kan ge huset nytt liv och skapa ett helt nytt intryck.

Måla om

Det mest effektiva sättet att ge ett hus en rejäl uppfräschning är naturligtvis att måla om hela fasaden. Det är dock en rätt omfattande åtgärd och beroende på om man väljer att göra det själv eller anställa målare kan det bli relativt kostsamt. Resultatet låter dock inte vänta på sig. Det finns flera olika typer av färg att använda sig av vid fasadmålning och alla har de sina för- och nackdelar. Det skriver Vi i villa mer om här. Fundera noggrant över vilken behandling och färg som passar bäst för just ditt hus. Det kan spara mycket tid och pengar i framtiden.

805668-haus-house-12

Ändra detaljer

Andra förändringar som man kan göra är till exempel att byta ut dörrar och fönsterbågar eller att lägga om taket. Även de små detaljerna har betydelse för att ge huset ett trevligt och inbjudande utseende. En ny brevlåda, en vacker lampa för utebelysning eller varför inte nya fräscha fasadsiffror. I denna webbutik hittar du fasadsiffror, och bokstäver, i alla olika färger och former. Det hjälper dessutom gäster att hitta hem till dig!

Växter

Ett annat sätt att ge huset ett trevligare utseende är att införa växter och planteringar runt huset och dess entré. Snygga, välansade buskar längs uppfarten och välskötta rabatter kan göra mycket för hur man uppfattar ett hus. Placera gärna också vackra växter och arrangemang på trappan eller runt entrén. En krans anpassad efter säsong och välkomnande lyktor med ett varmt sken kan också göra otroligt stor skillnad när det gäller att skapa sig ett första intryck av ett hus.