Små men effektfulla tips

Det finns ofta utrymme för att genomföra små förändringar i ditt hem, som kan göra extremt mycket för helhetsintrycket.

De som gillar att inreda blir aldrig riktigt helt klar med sina kreationer. Precis som årstiderna skiftar, gör så även en inredares sinnesstämning, och såklart ska detta avspeglas i hemmets utrymmen och vrår.

Textilier och blommor

Inredning kan dock göras på flera olika nivåer. Man kan byta ut stora möbler som bord och soffor för att åstadkomma en helt annan känsla i ett rum. Man kan tapetsera om, bygga till en vägg, eller göra något annan mera storskaligt för att uppnå nya höjder. Man kan också arbeta med små medel, men ändå skapa en stor skillnad om man varit noga med att anlägga en bra grund i husets alla rum som tillåter detta.

Det är just de små inredningsdetaljerna vi denna gång tänkt fokusera på. Nedanför följer en hel del smarta tips för den som vill skapa nytt liv i sitt hem, om än med små medel.

Lek med färger

Om man varit relativt noga med att vara sparsam med sina färgval på väggar, tak och golv, öppnar detta upp för möjligheter du annars inte haft. Man kan på sätt och vis tänka sig rummet som ett blankt kanvas om det går i färre färger och nyanser. Den blanka kanvasen är perfekt att attackera med alla kreativ lust du bara kan uppbåda och betydligt enklare att göra om när du väl känner för det. Fyll rummet med inslag av olika färger. Det kan handla om snygga ljus från doftljusbutiken.se. eller om olika textilier så som kuddar, filtar, gardiner och liknande och toppa gärna allting med några fina blommor, som på ett fint vis sätter pricken över i:et.

Stilleben

Stilleben, det vill säga olika sorters mindre föremål, är perfekt att integrera i dina rum och inredningar. De tar allting än längre och sätter en personlig prägel som annars är svår att nå. Tänk gärna ut lite speciellare föremål som till exempel en gammal kompass, eller varför inte ett lägga ett fint djurhorn som dekoration på matsalsbordet.