Prioritera renoveringen

Om man flyttar in i ett hus med renoveringsbehov så är det inte sällan som man har många stora drömmar. Alla rum skall fixas i ordning och utsidan skall totalrenoveras, men hur prioriterar man vad som skall göra först?

En bra grund att stå på

Det absolut viktigaste när man har ett hus är självklart att det yttre skalet är i gott skick. Risken är annars att de renoveringssatsningar man har gjort inne går förlorade av vattenskador eller mögel om vägg eller tak inte kan hålla tätt mot vädrets krafter. Först efter man har fått koll på allt detta så kan man börja titta på att fixa en fin och väl fungerande insida.

renovering

Se till att ha boendeytorna klara

När man flyttar in så är det bäst att se till att ha de tre mest viktiga rummen klara för att användas. Detta brukar betyda badrum, kök och ett sovrum. Dessa skall helst inte heller vara speciellt långt ifrån varandra då man skall undvika att behöva gå igenom byggområden. På så sätt så har ni ett boendeområde trots att allt inte är helt renoverat. Bäst är även att skärma av dessa rummen helt och hållet så att inte spån och damm kan leta sig in när man arbetar.

När detta är klart och bestämt så får man helt enkelt arbeta sig igenom rummen efter personligt behov. Kanske är det viktigt att snabbt kunna färdigställa ett andra badrum eller så är det kanske hallen som skall prioriteras?