Inredningstips inför vintern

När nu vintern sakta men säkert börjar smyga sig på oss är det dags att tänka på vad man kan göra för att skapa en härlig vinteranpassad design i hemmet.

Färg

Det första man kan tänka på är färger. Det kan faktiskt göra en hel del att använda sig lite mer av varma toner runtom i bostaden. Man behöver ju naturligtvis inte gå ut och köpa nya möbler, men man kan kanske hitta en filt eller lite kuddar som kan placeras strategiskt i fåtöljer och soffor. Den röda delen av färgspektrumet är fyllt av passande toner.

shutterstock_125667866

Ljus

Under vintertiden får vi ju tyvärr inte se solen lika mycket, men ser man det positivt ger det ju möjligheten att skapa riktigt härliga stämningar med ljus i hemmet. Dimmers på sina ordinarie lampor är ett mycket lätt sätt att skapa stämning såklart, men det är svårt att hitta något som gör jobbet bättre än levande ljus.

Prydnader

Prydnadssaker är ju naturligtvis något väldigt individuellt, men vintertid är det väl ändå många som känner för att hålla uppe lite julteman och traditioner. Så medan det nog inte riktigt än att dags att plocka ned tomtarna från loftet kan man i alla fall hålla ögonen öppna efter julinspirerade prydnadssaker att ställa på borden hemma. Har man egna traditioner till vad som ställs fram under vintern så är det ju naturligtvis bara att köra på och se fram emot dagen när man igen kan ställa ut dem igen.