Inredning

Heminredning är något som på senare år blivit allt mer populärt. Att designa sitt hem i olika utföranden är något som allt fler väljer att lägga ner mycket tid på. Möjligheterna att utifrån sina egna preferenser inreda sitt hus eller lägenhet är nu för tiden i princip oändliga.

Idag finns en rad olika butiker att gå loss i för den som känner för att piffa upp sitt hem och ge det en ansiktslyftning. Förutom fysiska inredningsbutiker som exempelvis Granit och Indiska, har det även under senare år dykt upp en hel del intressanta alternativ på nätet som till exempel inreda.com och Rum21.se.

design

För den vill stoltsera med sitt nyinredda vardagsrum eller söker efter inspiration från andras kök eller badrum finns sajten StyleRoom.se som är något av en mötesplats för heminredning. På StyleRoom går det att både ladda upp egna foton och bilder samtidigt som man kan ta del av någon av de övriga 35 000 medlemmarnas hus och hem.

Utöver det finns givetvis även en hel uppsjö med bloggar om heminredning. Det finns bloggar om allt ifrån retro-inredning och lantlig inredning till hur man inreder sitt uterum på bästa sätt. Kolla in på Hus & Hems artikel här, där tar de upp de tre bästa inredningsbloggarna 2013.

För den som vill slippa lägga ner en massa tid på att inreda själv går det även bra att anlita en professionell inredare eller designer för, som det så vackert heter, homestyling eller homestaging av hemmet.

Vill man själv bli inredare finns det kurser att gå där man i slutändan blir certifierad inredare.