Inreda spelrummet

Har du ett rum som du kan tillägna helt åt ditt spelande? Vilken lyx! Vi ger dig inspiration och hjälper dig att komma igång.

Först är det bra att lista ut varifrån du får mest ljus. Gå runt i rummet och se vilka platser där du kan bli bländad. Där är det ingen idé att ställa upp datorn eller pokerbordet.

11671858-boy-using-computer-at-home-playing-game

En av de viktigaste delarna när man inreder spelrummet är dekorationerna. Här har man fritt fram att göra ett supernördigt rum som du bara kan må gott i. Det finns massvis med tutorials på nätet som kan hjälpa dig att göra din egna saker, om du gillar sånt. Du kan exempelvis göra dina egna Super Mariokuber som simpla hylldekorationer. Titta på videon nedan för att se hur andra har gjort.

Om du är sugen på lite högre standard kan du köpa modeller av dina favoritfigurer inom spel- och filmvärlden.

För spel och liknande behövs ett bra hyllsystem där du kan förvara dem. Storleken på hyllorna beror helt på vilka typ av spel du äger och hur många du har. Försök att hålla spelen borta från direktsolljus eftersom solen kommer att bleka färger och kartong.

Om du planerar på att bjuda över kompisarna, du kanske har ett stort pokerbord som ni kan samlas runt, gäller det att du har tillräckligt med plats och flera stolar. Är det ett mindre rum kan du köpa utfällbara stolar som är enkla att förvara mot en vägg eller i ett skåp när du inte har några gäster.

Ska ni spela spel tillsammans? Se till att allt finns tillgängligt. För pokerkvällen är det bra att ha standardpokerreglerna redan utskrivna från nätet, så ni kan hänvisa till dem om det uppstår dispyter. Man kan också skriva in egna regler på pappret som påminnelse till nästa spelomgång.

Har du lite mer utrymme kan du utöka spelsamlingen med ett klassiskt arkadspel. Det är en lite dyrare investering, men knappast något man tröttnar på. Det är inte bara ett spel, det öppnar också upp till mycket nostalgi.