Inred ett litet sovrum

Bor man litet är det ofta sovrummet som får stryka på foten när det kommer till disponibel yta. Många gånger får sovrum och vardagsrum göra sams i samma rum, speciellt om man bor i en etta, så när det kommer till att inreda blir det genast lite mer avancerat. Men med enkla medel går det att inreda effektivt och få sovrummet att upplevas större än vad det faktiskt är.

I ett sovrum är det sängen som är prioritet nummer ett, och med hjälp av ett sängskåp ges du möjligheten att frigöra stora ytor på dagtid när sängen ändå inte ska användas. Sängskåpen är stilrena och diskreta, och tack vare den flexibla lösningen skapar du helt nya förutsättningar för sovrummet. Dessutom får du undan sängen på ett effektivt sätt vilket genast gör att rummet ser mer välstädat ut.

shutterstock_44020279

Dagens moderna sängskåp är lätta att fälla ihop och sedan dra ut, och designen vittnar knappt om vilka funktioner som finns. Multifunktionell design är trendigt, och nyckeln när det kommer till att inreda smart på liten yta. Många saker har fler användningsområden än bara ett, och sängskåpet kan till exempel användas som bord när det inte används och dekoreras med blommor, böcker eller ljusstakar.

Ett annat mycket bra tips är att ta tillvara på höjden i rummet. Har man ett litet sovrum gäller det att utnyttja ytorna maximalt och det gäller även uppåt. Garderober som går från golv till tak ger massor av förvaringsutrymme samtidigt som det ger en synvilla om ett större rum. Använd också väggarna och montera upp hyllor vilket också ger bra förvaringsmöjligheter.

Vill du att sovrummet ska upplevas som större än vad det är kan du med fördel använda dig av ljus och belysning. Mjukt ljus från olika ljuskällor suddar ut konturerna och ger känslan av ett större rum. Ta bort gardinerna helt så får du ett större ljus insläpp och en mer avskalad design.