Hitta rätt belysning för varje rum

När det handlar om inredning är det bara fantasin som sätter gränserna. Men om du inte är så van vid att inreda kan det vara bra med några tips.

En av de viktigaste delarna i en lyckad inredning är utan tvekan belysningen. Rätt belysning kan nämligen göra att ett rum känns större, mysigare och varmare. Allt beror på vilken typ av lampa du använder samt hur du placerar den i rummet. Att välja ut lampor är inte alltid det lättaste, och förutom själva utseendet på lampan kan du även välja bland olika glödlampor. LED-belysning är idag väldigt populärt och det av en enkel anledning: LED-lampor förbrukar mycket mindre energi än de gamla glödlamporna och är därför ett bättre val. Dessutom kan LED-lampor hålla många år.

1486866-nachttischlampe-bedside-lamp-01

Variera din belysning

Eftersom alla hemmets rum fyller olika funktion gäller det även att anpassa belysningen utifrån vilket rum du inreder. I badrummet vill man exempelvis kunna se ordentligt när man gör sig i ordning, samtidigt som man ibland vill ha mysigare belysning när man tar ett avslappnande bad. Här kan det därför passa bra med dimmers.

Om du däremot ska inreda vardagsrummet eller sovrummet kan det vara trevligt med mysiga lampor i olika utseenden och färger. Ljusslingor är ett utmärkt val av lampa, eftersom du enkelt kan bestämma hur ljuset ska sitta. Ljusslingor kan användas på många sätt. Denna artikel från Sköna hem har många bra tips. Kom ihåg att ljus och belysning är särskilt viktiga på hösten och vintern då det blir allt mörkare utomhus. Se till att lysa upp ordentligt i hemmet, speciellt om du inte går ut så mycket på dagarna.