Dekorera fasaden

På de allra flesta hus ser man inte mycket mer utsmyckning än valet av husfärg, vilket egentligen är ganska synd då huset kan fungera riktigt bra som en blank duk man kan använda riktigt kreativt om man bara får ett par tips.

Det första man skulle kunna göra är att byta ut det gamla husnumret men en betydligt snyggare fasadsiffra, det finns så mycket roligare saker man kan göra med detta än med de standard små siffrorna i metall som annars pryder majoriteten av husen där ute.

shutterstock_116167360

Men det betyder inte att man inte kan hitta bra användning för metall när det kommer till fasaden, Letar man bara runt lite kan man hitta en hel del fantastiskt snygga konstnärliga skapelser i metall som man kan sätta upp på väggen.

Något man ser kanske lite oftare, speciellt söderöver är klätterväxter på träställningar. Detta är dock något man bör samla mer information om först så man vet att man använder sig av rätt växtlighet för huset och hur man sedan ska sköta dessa. Byggnadsvård.se har en riktigt omfattande artikel om detta. När det görs rätt så kan det ju helt klar se väldigt bra ut.

Man kan ju även hänga upp blomlådor utanför fönsterna, detta har ju länge varit en del av svenska hem. På TV4 kan man se en video där Martin Timell visar hur man gör sina egna blomlådor, på så sätt kan man ju lätt få en design som passar hemmet istället för att köpa de massproducerade lådorna man hittar i butiken.

Men det är inte de enda sättet att få upp blommor på utsidan, man kan även spika upp egna korgar på väggen och sätta dit enskilda blomkrukor eller liknande. Detta kommer ju även låta en skapa mönster och formationer man inte får när man bara sätter upp dem under fönster.