Blanda gammalt och nytt

Trenderna inom inredning kan skifta fortare än kvickt. Vissa stilar håller i sig genom åren, medan andra blir otroligt populära över natt bara för att sedan försvinna lika snabbt som de kom. Det är lätt att känna sig stressad av att försöka hänga med i svängarna. Ett bra sätt att förhålla sig till de nyckfulla inredningstrenderna är att helt enkelt se dem som en källa till ny inspiration och plocka russinen ur trendkakan. Så kan du njuta av det omväxlingsrika utbudet på dina egna villkor.

Lustigt nog är detta i sig något som trendkänsliga inredare snappat upp, vilket har lett till att så kallad retro-inredning blivit väldigt poppis. Begreppen som används kan variera och ofta hörs ord som funkis eller vintage. Trots att det finns vissa skillnader kan konceptet sammanfattas med att man använder möbler och detaljer från tidigare decennier.

Genom att blanda gammalt med nytt, nedärvt med fyndat, och avsluta med en lyckad reproduktion av någon klassiker uppnås framför allt en alltigenom individuell inredning. I blandningen uppstår spännande kontraster som med fördel kombineras till en harmonisk helhetsbild.

Är du beredd att själv klä eller måla om en möbel kan du även hitta roliga renoveringsobjekt på sidor som Blocket eller Tradera. Då gäller det att kunna urskilja en välbevarad stomme och stort potential bortom skavankerna genom att föreställa sig hur slutresultatet kan se ut. Landets många auktioner och loppmarknader kan också vara riktiga guldgruvor för dig som letar efter unika detaljer till hemmet.