Att renovera badrummet

Att renovera sitt badrum kan te sig som ett avancerat och komplext projekt. Det är en investering som kräver både tid och pengar, men i gengäld får du ett nytt och fantastiskt fint badrum precis enligt dina preferenser. Badrummet är ett av våra mest använda rum och därför ställs krav på både funktionalitet, design och säkerhet. Faktum är att de sämsta badrummen gjordes mellan 1995 och 2015 på grund av att många inte kunde hantera de nya vätskebaserade tätskikten som slog igenom, så vet du med dig att ditt badrum är från den tioårsperioden kan det vara läge att fundera på en renovering.

Många väljer att inreda sina badrum med klinker och kakel och med tanke på deras tåliga egenskaper och stilrena yttre är det inte så svårt att förstå varför det är ett populärt val. Tekniken för kakel har utvecklats mycket de senaste åren och till skillnad från förr behöver du idag inte nödvändigtvis riva bort det gamla kaklet för att sätta det nya. Idag kan du med hjälp av ett starkt lim eller en särskild häftmassa helt enkelt montera kakel på befintligt kakel. Det sparar både tid och energi och minskar risken för eventuella problem under renoveringen. Slitstarka och bra kakel för denna typ av montering hittar du på bland annat Stonefactory.

shutterstock_231389329

Vissa saker, som att byta från dusch till badkar eller installera tvättmaskin kan du enkelt göra själv, medan annat kräver professionell hjälp. Att utnyttja ROT-avdraget gör att du kan hålla kostnaderna nere för din renovering. Vill du låta en fackmannamässigt utbildad hantverkare lägga kakel eller klinker åt dig behöver kostnaderna inte rusa iväg med andra ord. Kanske vill du även passa på att lägga golvvärme, installera nya kranar och handfat och byta skåpluckor? Kolla gärna upp i förväg vad som kräver yrkesmässig kompetens och vad du kan göra själv. På så vis kan du enklare beräkna kostnaderna också.